Maki-sushi
Maki-sushi to odmiana japońskiego sushi, podawana w formie pociętego na plastry wałka ryżu owiniętego sprasowanymi nori (algami morskimi), często z dodatkami w postaci wasabi (chrzanu japońskiego), marynowanego imbiru i sosu sojowego. Do jego zawijania używa się zazwyczaj bambusowej maty zwiniętej w rulon, którą następnie kroi się na mniejsze kawałki (ich długość musi być mniejsza od średnicy). Maki-sushi przyrządza się z owocami morza i warzywami. Potrawy te dzieli się, ze względu na ich wielkość, na małe (2-3 cm), średnie (3-4 cm) oraz duże (4-6 cm).
1. 6:34 (5:34 +1:00)
punkty: 1000







2. 6:42 (5:32 +1:10)
punkty: 700




3. 6:54 (5:29 +1:25)
punkty: 500



4. 6:55 (6:15 +0:40)
punkty: 400



5. 7:53 (6:28 +1:25)
punkty: 390


6. 8:35 (6:35 +2:00)
punkty: 380



7. 9:16 (6:46 +2:30)
punkty: 370



8. 10:32 (9:47 +0:45)
punkty: 360

9. 10:40 (10:30 +0:10)
punkty: 350

10. 10:59 (10:19 +0:40)
punkty: 340



11. 11:08 (10:28 +0:40)
punkty: 330

12. 11:21 (8:36 +2:45)
punkty: 320



13. 11:23 (9:33 +1:50)
punkty: 310



14. 11:31 (7:11 +4:20)
punkty: 300



15. 11:58 (8:23 +3:35)
punkty: 290






16. 12:24 (11:24 +1:00)
punkty: 280



17. 12:33 (11:28 +1:05)
punkty: 270




18. 12:56 (9:36 +3:20)
punkty: 260


19. 13:19 (10:59 +2:20)
punkty: 250


20. 13:20 (12:05 +1:15)
punkty: 240


21. 13:21 (9:21 +4:00)
punkty: 230





22. 13:24 (12:44 +0:40)
punkty: 220

23. 13:30 (7:25 +6:05)
punkty: 210


24. 13:31 (12:16 +1:15)
punkty: 200

25. 13:39 (7:59 +5:40)
punkty: 190



26. 13:51 (9:01 +4:50)
punkty: 180

27. 14:18 (9:53 +4:25)
punkty: 170



28. 14:34 (11:04 +3:30)
punkty: 160



29. 15:20 (13:45 +1:35)
punkty: 150



30. 15:24 (11:14 +4:10)
punkty: 140



Komentarze zwycięzców
116